Over mijzelf

1971

Eddy Merckx won de Ronde van Frankrijk.
De NASA liet voor het eerst een auto rond rijden op de maan.
Bridge over Troubled Water van Simon & Garfunkel was de best verkochte plaat, dat jaar.

1971 was ook het jaar waarin ik geboren werd.

Toen ik vijftien werd begon ik voor het eerst foto’s te maken.
Van mijn ouders kreeg ik mijn eerste fototoestel: een Praktica MTL 5B, die destijds bijna 6.000 Belgische Frank kostte. Met mijn eigen zakgeld kocht ik een tweedehands flits.

Schermafbeelding 2018-03-17 om 14.45.55

Met die Praktica heb ik foto’s gemaakt tot het mechanisme voor het filmtransport zo versleten was dat de beelden elkaar begonnen te overlappen op de film.

Ondertussen is het verlengstuk van mijn rechterarm een stoere Nikon D800 geworden. Ik noem deze camera gewoon mijn werkpaardje.

Schermafbeelding 2018-03-17 om 14.58.18

In 2017 ben ik begonnen aan een bachelor opleiding fotografie op de campus Narafi van de Luca School of Arts in Vorst (Brussel). Als werkstudent, wel te verstaan. Ik mag er niet aan denken dat ik minstens vijftig zal geworden zijn voor ik daar mijn diploma kan behalen.


Slotsom:

Voor mij is fotografie een echte passie.
Ik maak foto’s, ik verzamel boeken over fotografie, ik bezoek regelmatig exposities.
De afgelopen jaren ben ik mij ook steeds meer en meer voor kunstgeschiedenis beginnen interesseren.
Daarnaast ben ik ook een enorme bewondering beginnen ontwikkelen voor een hele reeks fotografen uit zowel het recentere als het minder recente verleden.

Mijn persoonlijk interesseveld verlegt zich duidelijk naar de pure artistieke fotografie, al moet ik daar mijn eigen stijl en thema’s nog in vinden.

Deze blogsite vormt voor mij een soort digitaal dagboek waarin ik regelmatig mijn ervaringen in neerschrijf. Daarnaast is het ook een medium waar ik stap per stap mijn eigen portfolio aan het opbouwen ben.

Paul.